top of page

Antonius Abtkerk

Vandaag beginnen we aan een heel nieuw project en niet zomaar eentje!

Met een aantal mede studenten van de Jan des Bouvrie academie mogen wij een herbestemming gaan ontwerpen voor de Antonius Abtkerk in Volkel.

Gister hebben wij de kerk vanbinnen mogen bezoeken en wat is het een prachtig monumentaal pand.

De kerk is gebouwd in 1938 waarna er niks meer is veranderd. De geschiedenis van dit gebouw loopt zelfs nog veel verder terug. Daarom zijn er in de kerk veel bijzondere aspecten aanwezig, van de prachtige glas in loodramen, de gewelven, het orgel en de kunst. De kerk laat zeker een indruk achter.
Op dit moment bevinden we ons nog in de onderzoeksfase. Wat houdt dat in? Kort gezegd houdt dat in dat we ons bezig houden met al het onderzoek wat er gedaan kan worden, gebruikersonderzoek, omgevingsonderzoek en er wordt bijvoorbeeld goed gekeken wat voor soort functies er terug kunnen komen in de kerk. Er wordt contact gelegd met veel verschillende partijen die allemaal op hun eigen manier inspraak hebben over het uiteindelijke resultaat.


Voor het gehele ontwerp wordt een half jaar genomen, wat betekend dat er nog veel updates zullen volgen in de toekomst. Ik hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik, want wat is dit een onwijs tof project om aan mee te mogen werken!35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
bottom of page