top of page

Antonius Abtkerk Volkel

Herbestemmingsontwerp, Antonius Abtkerk Volkel, 2021

Fases: 1 t/m 3

Skills: Vectorworks, SketchUp, Photoshop, Enscape

Dit project is uitgevoerd in opdracht van de Jan des Bouvrie Academie

"De verschillende functies  moeten met elkaar worden verbonden. Deze verbinding kan worden gemaakt door middel van een schakel. De verbinding is sterk, maar flexibel, met een dam als middelpunt. De Antonius Abtkerk zal weer de dam van Volkel worden, net zoals deze vroeger is geweest. Volkel wordt weer samengebracht in de kerk, met de focus op ouderen en jongeren. In het ontwerp worden de verdiepingsvloeren letterlijk aan elkaar geschakeld, met een dam in het midden (de lift). Buiten moeten de functies ook worden geschakeld, aan elkaar en aan Volkel. Hiervoor wordt ook het schakelplein betrokken. Doordat ook deze met de kerk wordt geschakeld, ontstaat er een open en welkom gevoel, met als eindresultaat, dat heel Volkel samenkomt.

Antonius Abtkerk Volkel
Begane grond zonder achtergrond.png
Verdieping 2 zonder achtergrond.png
Verdieping 3 zonder achtergrond.png

Wilt u ook een persoonlijk ontwerp?

bottom of page